0722 709 450 ; 0753 700 638 office@geoalimar.ro

Conectare

Înregistrare

După crearea unui cont, veți putea să monitorizați status-ul plăților personale, puteți vedea confirmarea și de asemenea puteți acorda o notă și o recenzie după terminarea pachetului turistic achiziționat.
Utilizator*
Parola*
Confirmă Parola*
Prenume*
Nume*
Email*
Telefon*
Țara*
* Crearea unui cont de client înseamnă automat acceptarea paginii de Termeni și condiții și Termeni de confidențialitate.

Deja client?

Conectare
0722 709 450 ; 0753 700 638 office@geoalimar.ro

Conectare

Înregistrare

După crearea unui cont, veți putea să monitorizați status-ul plăților personale, puteți vedea confirmarea și de asemenea puteți acorda o notă și o recenzie după terminarea pachetului turistic achiziționat.
Utilizator*
Parola*
Confirmă Parola*
Prenume*
Nume*
Email*
Telefon*
Țara*
* Crearea unui cont de client înseamnă automat acceptarea paginii de Termeni și condiții și Termeni de confidențialitate.

Deja client?

Conectare

Tot ce trebuie să stii despre Istanbul

Istanbul night

Fără nici o îndoială, Istanbul este unul dintre marile orașe ale lumii. Situat de-a lungul panglicii albastre a strâmtorii Bosfor, Istanbul este, spre deosebire de orice alt oraș din lume, împărțit între două continente. Cartierul vechi, cu orizontul său oriental-fantezie de domuri, străzi înguste, pietruite, aliniate cu case vechi de lemn se îmbina armonios cu lumina strălucitoare a cartierului de divertisment Beyoğlu.

Shopping Istanbul

Poziția Istanbulului se află pe o rută comercială antică între Est și Vest, însemnând, că locuitorii săi sunt la bază, vânzători. De la antichități otomane și covoare fine până la bijuterii și costume de belly dance, Istanbul oferă o multitudine orientală. Totuși nu trebuie de uităm de buticurile șic, magazinele de epocă, mall-urile precum și magazinele de brand. Conceptul pe care acest oraș îl oferă în materie de shopping este diversitatea.

 

Istanbul MirodeniiTips:

Nu vă fie frică să negociați cu vânzătorii deoarece negocierea este ca un sport național în Turcia.
Încercați ce vi se oferă în bazarul de condimente, deoarece vânzătorii oferă ‘mostre’ tuturor. Nu vă fie frica sa spuneți da! Nu trebuie să plătiți pentru ce ați încercat și de asemenea, vânzătorii nu se așteaptă sa cumpărați ceva.
Fiți prietenos dar în același timp ferm. De ce? În marele bazar toata lumea va încerca sa va atragă spre magazinele lor, ospătarii spre restaurante și așa mai departe. Prin cultura lor, ei sunt foarte ospitalieri, uneori chiar insistenți, dar important este sa zâmbiți și să refuzați politicos.

Exemple de ce puteți cumpăra:

Covoare

Cumpărarea unui covor este un proces complicat și care necesită timp, ceai, manipulare, negociere și intuiție. Departe de zgomotul bazarului, lângă stația de tramvai Gulhane, un mic comerciant vinde covoare, prosoape de hamam, eșarfe și bijuterii. Proprietarul Hyseyin este vânzătorul de covoare al vânzătorilor de covoare, dacă înțelegeți ce vreau să spun. Carismatic, nonșalant, exuberant și foarte sociabil vă va câștiga de la primele fraze.

Țesături și lenjerie de pat
Lenjeria de pat, covorașele, țesăturile și păturile sunt la fel de abundente în bazar ca și nisipul în deșert. Pericolul este că veți pleca acasă cu pături sau lenjerii de pat cu dimensiuni total greșite. Dar, un mic magazin Pillows Store, are mărfuri care pot fi făcute pe loc, în aproximativ 2 ore, alegeți materialul și apoi specificați măsurătorile. Acest magazin este chiar în afara Marelui Bazar, dar este posibil să trebuiască să cereți indicații unui localnic, deoarece se află pe o alee îngustă și nu este foarte vizibil.

Metropolă, Cultura, Istorie și Monumente

Dacă vreți sa descoperiți frumusețea astrala a realului Istanbul va recomand să vă treziți dimineața pentru a evita pe cat de mult posibil aglomerația. Încercați să explorați atunci când solarele abia răsare deoarece veți avea senzația că orașul vă aparține. Veți fi „primii în line” pentru vizitarea faimoaselor monumente și puteți face o mulțime de fotografii, fără sa va stea nimeni în cadru.
Cu peste 1000 de ani de istorie bogată, vizitarea Istanbulului poate fi una dintre cele mai bune experiențe pe care un turist le poate avea. O mai bună înțelegere a acesteia vă va ajuta să apreciați mai mult monumentele, moscheile sau palatele pe care le veți vizita. Imperii ca cel roman sau otoman au avut capitalele în această metropolă, lăsând în urma o cantitate vastă de istorie și cultură ce se îmbina într-un mod idilic cu prezentul.

Tips:

Istiklal este o strada foarte populara in Istanbul , și oferă multe baruri pe acoperiș. Trebuie neapărat să mergeți în cel puțin unul.
Istanbul este podul dintre Europa și Asia și oferă 2 poduri intercontinentale. Un mod popular de a ajunge în Asia este ferry-boatul, find foarte ieftin și oferind o priveliște fabuloasă asupra Istanbulului. Aceste ferry- boaturi pot fi luate de pe podul principal Eminönü.
Cină și croazieră pe Bosfor. Merită să vezi orașul, podurile și moscheile în timpul apusului, priveliștea este de milioane. Aceasta este una dintre experiențele unice și minunate pe care Istanbul le oferă. Viator oferă transfer gratuit de la hotel si înapoi, cină de 4 ore, croazieră și show bellydance pe Bosfor.

Nu uitați să vizitați:

Hagia Sofia
Acesta este acum un muzeu, dar de-a lungul timpului a oscilat între a fi o moschee și o biserică. Interiorul este spectaculos, iar o excursie la Istanbul, pur și simplu, nu ar fi completă fără a o vizita. Intrarea este în jur de 40 de lei.

Moschei și Chemarea la rugăciune

Cel mai bun loc pentru a experimenta chemarea la rugăciune este probabil între Moscheea Albastră și Aya Sofia. Această activitate vă va oferi cu siguranță câteva clipe de emoție, deoarece veți fi expus la o mică parte din cultura, obiceiurile și tradițiile orașului. Dedicarea acestora față de obiceiuri este de o măreție absolută. La fiecare chemare de rugăciune toți se roagă, își închid magazinele, își iau micile covorașe și își găsesc drumul spre cea mai apropiată moschee. Aceștia se roagă chiar și pe stradă, indiferent de vreme pentru ca moscheile nu sunt suficient de mari pentru a îi cuprinde pe toți.

Deși Istanbul este un oraș foarte modern, anumite reguli legate de ținută există și acum. Că tot vorbeam despre cultura acestui popor și despre importanța respectării acestuia, cred că este potrivit să ne integram pe cat de mult posibil, fără a atrage atenția.

Tips:

O ținuta modestă este necesară atât pentru domni cat și pentru doamne , umerii și genunchii trebuie sa fie acoperiți.
Majoritatea moscheilor oferă eșarfe și robe cu care va puteți acoperi daca nu ați venit pregătite, însă recomand doamnelor să aibă în permanență o eșarfă asupra lor când vizitează diferite monumente, moschei și așa mai departe deoarece capul și umerii trebuie să fie acoperiți.
Țineți minte că turiștii ce nu sunt de religie islamică trebuie să stea în spatele barierei de lemn ce înconjoară principala zona de rugăciune.
Deși veți vizita cu siguranța marile moschei, vă recomand să descoperiți și altele, nu așa cunoscute pentru că uneori sunt mult mai fermecătoare.

Pașaport și Asigurare Medicală

Intrarea în Turcia nu se permite cu cartea de identitate românească, iar călătoria în scop turistic nu necesita viză. Nu uitați de pașaport!Acesta trebuie să aibă o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia și să dispună de cel puțin o filă goală.
Conform Ministerul Afacerilor Externe, suntem sfătuiți să încheiem o asigurare medicală înainte de călătoria în Turcia și să ne informam care sunt unitățile medicale care recunosc polița de asigurare respectivă.

Rezervă acum!Preț de la 105 euro/persoană/sejur

Lasă un Răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre Geoalimar SRL

Agenția de turism Geoalimar Turism S.R.L. este tour-operator specializat pe destinațiile GRECIA, BULGARIA, TURCIA, SPANIA, CEHIA, CROAȚIA, SLOVENIA, ALBANIA, MUNTENEGRU, SERBIA, POLONIA, ȚĂRILE BALTICE, ITALIA, PORTUGALIA cu o bogată experiență pe piața românească, materializată în tot mai mulți clienți fideli (persoane fizice și companii) si intr-o rețea în continua expansiune de agenții partenere.

Comentarii recente