0722 709 450 ; 0753 700 638 office@geoalimar.ro

Conectare

Înregistrare

După crearea unui cont, veți putea să monitorizați status-ul plăților personale, puteți vedea confirmarea și de asemenea puteți acorda o notă și o recenzie după terminarea pachetului turistic achiziționat.
Utilizator*
Parola*
Confirmă Parola*
Prenume*
Nume*
Email*
Telefon*
Țara*
* Crearea unui cont de client înseamnă automat acceptarea paginii de Termeni și condiții și Termeni de confidențialitate.

Deja client?

Conectare
0722 709 450 ; 0753 700 638 office@geoalimar.ro

Conectare

Înregistrare

După crearea unui cont, veți putea să monitorizați status-ul plăților personale, puteți vedea confirmarea și de asemenea puteți acorda o notă și o recenzie după terminarea pachetului turistic achiziționat.
Utilizator*
Parola*
Confirmă Parola*
Prenume*
Nume*
Email*
Telefon*
Țara*
* Crearea unui cont de client înseamnă automat acceptarea paginii de Termeni și condiții și Termeni de confidențialitate.

Deja client?

Conectare

9 Motive să vizitezi Grecia

Sejur Grecia 2017
Grecia, tăramul unde sacrul și profanul se îmbina idilic

1.Mâncarea

Grecia este cel mai bun loc pentru a încerca noi dish-uri, fiind excelenta atât pentru „carnivori” cat si pentru vegani, dieta locala fiind bogată în fructe de mare, legume, cereale, leguminoase și, bineînțeles, carne (mai ales miel, capră sau porc). Ce ar trebui să te asiguri că încerci cât ești acolo? Fructe de mare proaspete, un „adevărat” gyro cu tzatziki sau platouri de brânzeturi de capră acompaniate de vin. De asemenea, nu puteți omite standurile cu smochine, struguri, pepene verde și rodii . Partea mea preferată a bucătăriei grecești este desertul! Puteți încerca o cafea caldă grecească (similară cu espresso) sau un Frappé cu baclava, kataïfi sau o „pasta” (nu, nu macaroane, ci unul dintre cele mai delicioase torturi din lume).

2.Viața de noapte

Grecii iubesc să sărbătorească viața, ceea ce este evident în ‘cultura’ lor de noapte. Dacă sunteți în Atena, trebuie să mergeți la „bouzoukia”, care sunt, în principiu, săli mari de concerte în care artiștii celebri se adună pentru a cânta live . Dacă vă aflați pe insule, nu veți fi niciodată departe de un bar pe plajă sau de un club în care puteți dansa toată noaptea.

3.Plajele

Plajele grecești se plasează în top zece cele mai bune plaje europene și cele mai bune plaje în ansamblu. Grecia este una dintre putinele tari ce are deschidere la 3 mări importante Mediterană, Egee si Ionică. Fiecare insulă are propriile caracteristici unice, așa că vă încurajez să vizitați cât mai multe. Unele au ape albastre, în timp ce altele sunt mai turcoaz, colorate. S-ar putea să întâlniți o plajă cu nisip moale, alta acoperită cu pietricele mici sau chiar cu scoici. Cel mai bun sfat al meu? Nu vă fie frică să vă aventurați pe cont propriu departe de punctele turistice majore. Dacă puteți, întrebați un localnic despre plajele lor preferate, deoarece acestea tind să fie mai retrase și mai puțin comerciale. Vremea este perfectă pentru excursii pe plajă din mai până în octombrie.

”Frumuseţea este un dar. De regulă – grecesc.”

-Vasile Ghica

Transport Grecia Riviera Olympului

4.Priveliștea

Grecia este uimitoare pentru că puteți vedea munți, plantații de măslini, plaje liniștite și dealuri de case albe, toate în același peisaj. Acesta este motivul pentru care atât de mulți bloggeri și designeri de modă folosesc insulele grecești ca fundal. Există atât de multă diversitate care se întinde de la orașele antice și cosmopolite (Atena, Salonic, Heraklion) la câmpiile agricole pline de măslini și smochini, până la insule, unde toate casele sunt vopsite în alb . Grecia este destinația de vis pentru iubitorii de fotografie.

5.Istoria

Istoria greacă oferă numeroase artefacte și edificii ce au supraviețuit mii de ani de război. De fapt, în timp ce metrourile erau construite înainte de Jocurile Olimpice, muncitorii au găsit o cantitate impresionanta de artefacte antice si au decis să le încadreze în pereții metroului. Puteți vedea literalmente artefacte și monede străvechi în timp ce așteptați metroul. Unde mai vezi asta, daca nu in Grecia?

6.Atmosfera, Preț și Ospitalitate

Una dintre cele mai ospitaliere tari din împrejurimi, Grecia oferă servicii aproape ireproșabile, turistul fiind tratat cu amabilitate, prețuire si bunătate. In Grecia, veți găsi oameni relaxați și fericiți, ce știu să se bucure de micile plăceri ale vieții, ce apreciază un apus superb sau savurează o băutură la tavernă cu impresia că sunt într-o continua vacantă. De asemenea, prețurile pachetelor turistice sunt mai mici decât in Romana, Turcia si uneori Bulgaria. Ca exemplu, oferte de transport găsim de la 60 de euro aici.

”Grecia e o ţară superbă, cu nişte frumuseţi cu totul aparte, care îţi pot umple golurile sufleteşti sau căderile de moral.” 

Marina Krilovici

7.Atena

O călătorie în Grecia nu este completă fără o plimbare din Acropole către Partenon. Trebuie să vizitați neapărat Muzeul Acropole. Ceea ce este cu adevărat uimitor în ceea ce privește muzeul este că pardoseala este construită din material transparent din plexiglas, astfel încât să puteți vedea locurile de excavare active sub picioare! Doar asigurați-vă că nu purtați fustă. În oraș, punctul meu preferat de vizitat este barul de pe acoperișul hotelului, numit A pentru Atena.

8.Insule

Santorini. Milos. Rhodos. Mykonos. Creta. Veți crede că vă aflați într-un univers diferit, prin prisma panoramei oferite de insulele grecești. Cele mai populare sunt, desigur, Santorini și Mykonos. Dacă aveți ceva timp suplimentar, vă încurajez să vă gândiți și la alte destinații, pentru ca există atât de multe alte insule, care sunt chiar mai frumoase, mai puțin comerciale și turistice decât cele două. De exemplu in Thassos, nu te vei plictisi niciodată de peisaj, de ce? Fiindcă oferă peste 100 de plaje.

9.Religie

Templele, mânăstirile, bisericile și sanctuarele Greciei, poseda o istorie vasta și captivantă,  ce reușește sa ne transpună in vremurile de mult apuse. Grecia oferă numeroase pelerinaje religioase ce transmit vitalitate, credința si disponibilitate sufletească. Puteți vizita un loc deosebit, cinstit cu evlavie, Insula Egina, ce adăpostește Moaștele Sfântului Nectarie sau așezarea monahala impresionanta de la Meteora.

 

Lasă un Răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre Geoalimar SRL

Agenția de turism Geoalimar Turism S.R.L. este tour-operator specializat pe destinațiile GRECIA, BULGARIA, TURCIA, SPANIA, CEHIA, CROAȚIA, SLOVENIA, ALBANIA, MUNTENEGRU, SERBIA, POLONIA, ȚĂRILE BALTICE, ITALIA, PORTUGALIA cu o bogată experiență pe piața românească, materializată în tot mai mulți clienți fideli (persoane fizice și companii) si intr-o rețea în continua expansiune de agenții partenere.

Comentarii recente